укр | english
 
 

Бальчун розповів про майбутні звільнення в «Укрзалізниці»

 

Новий глава правління «Укрзалізниці» Войцех Бальчун обіцяє провести професійний конкурсний відбір у вищому керівництві компанії.

Про це він розповів у інтерв'ю «Новому времени», передає «Слово і Діло».

Бальчун має намір звільнити тих людей у топ-менеджменті «Укрзалізниці», які не готові до системних змін. Замість них прийти молоді ініціативні люди або досвідчені працівники з бажанням вносити зміни.

«Із собою я привіз кілька людей, яким довіряю і які погодилися разом зі мною прийняти цей професійний виклик. Ми хочемо провести відбір, залишити людей, готових присвятити життя змінам. З тими, хто не готовий іти цією дорогою, ми хочемо розлучитися», – зазначив він.

За словами польського фахівця, найближчим часом центральний апарат «Укрзалізниці» очікує професійний відбір.

«Це буде професійний конкурс. Я вже зараз отримую десятки резюме, заяв із приводу роботи. Також у перші тижні люди з центрального апарату матимуть можливість показати себе. Ми їх не відкидаємо відразу, всі матимуть шанс. Ми будемо проводити конкурси на посади, запросимо зовнішніх експертів. Відбори будуть прозорими: ми маємо показати, що зміни починаємо із себе», – пообіцяв Бальчун.

На питання, чи варто очікувати масових звільнень на підприємстві, Бальчун відповів, що цей процес не торкнеться нижчої ланки працівників – людей, що займаються безпосереднім техобслуговуванням залізниці. Оптімізувати витрати глава «УЗ» планує в першу чергу за допомогою боротьби з корупцією.

«У першу чергу йдеться про зменшення витрат. Але не за допомогою таких кроків, як скорочення штату. Цей захід не торкнеться тих людей, які важко працюють, особливо в самому низу», – заявив він.

Нагадаємо, 1 червня Войцех Бальчун був офіційно призначений директором «Укрзалізниці». Разом із ним Кабмін призначив правління компанії в складі Роберта Залєсни, Олександра Бужора, Ремігіуша Пашкевича та Желька Марчека.

 

Джерело: slovoidilo.ua

 

 
Про Асоціацію:Діяльність:Члени ЄСТУ:Правова сторінка:Новини:Контакти

Європейська спілка транспортників України© 2011-2014