укр | english
 
 

Українським перевізникам готують заборону на в'їзд в Росію

 

Нова хвиля економічного тиску ускладнить життя українським перевізникам, котрі працюють в Росії.

Так, активістам ВК "НАСТУП" стало відомо, що Росія найблищим часом планує повну заборону вїзду українських вантажівок на територію країни. Планується, що возити товари по території Росії будуть лише вітчизняні перевізники. Таким чином Росія захищає національні інтереси.

За сломали голови ВК "НАСТУП" Руслана Секели "між Україною та Росією назріває нова фаза війни - транспортна, розрахована на знищення української економіки та доведення країни до економічного дефолту".
До слова, Федеральна митна служба Росії має намір з 1 грудня розірвати договірні відносини з Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників Російської Федерації (АсМАП РФ). Конфлікт російських перевізників та митниці, який тягнеться ось уже кілька місяців, досі не врегульовано, незважаючи на залучення до його вирішення безлічі інстанцій міжнародного рівня. На бік АсМАП РФ встала й українська профільна асоціація, оскільки ситуація є загрозливою для вітчизняних перевізників. Вони можуть втратити ті ринки, доступ на які можливий тільки по території Росії – йдеться приблизно про 100 тис. перевезень на рік, або обсяг вантажів у 3,5 млн тонн щорічно.

Згідно з офіційною позицією російської влади, питання виключно внутрішнє і пов’язане з неврегульованою заборгованістю з боку АсМАП. В Асоціації заборгованість не визнають і вважають, що митниця просто створила новий канал прибутку, який замикається на напівдержавну комерційну структуру.

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВК "НАСТУП"

 

За матеріалами www.gre4ka.info

 

 
Про Асоціацію:Діяльність:Члени ЄСТУ:Правова сторінка:Новини:Контакти

Європейська спілка транспортників України© 2011-2012