укр | english
 
 

ВОЛОДИМИР КОЗАК

генеральний директор «Укрзалізниці»

  У 2012 році основним завданням для нас стане початок системної реформи заліз­ниць. У грудні 2011-го ми нарешті почали реалізовувати трансформацію «Укрзалізниці» у структуру у формі публічного акці­онерного товариствя, яка зможе забезпе­чити економіку і вселення країни якіс­ними перевезеннями. У грудні 2012-го ми сподіваємося завершити його створення. Необхідно провести реальну оцінку вар­тості основних фондів, розділити фінансо­ві потоки кожного напряму нашої діяль­ності, щоб було видно реальну економіку. Створити умови для приватних інвести­цій насамперед у вантажних перевезен­нях. Забезпечити рівний доступ до інфра­структури незалежно від форм власності, а також розділити соціальну відповідаль­ність між залізницями й державою.

Важливим проектом наступного року також стане початок експлуатації нового рухомого складу на нових для України швидкостях. Це стало можливим завдяки величезній роботі, проведеній у сфері роз­поділу вантажного й пасажирського руху. Завдяки цьому стало можливим підвищи­ти швидкість пасажирських перевезень, підняти їхню якість і за рахунок приско­рення обороту потягів вирішити проблему дефіциту пасажирських вагонів.

Ми продовжимо роботу з електрифікації залізниць. Зокрема, до 1 березня наступ­ного року буде електрифіковано 176 км ді­лянки Полтава — Лозова. Це дозволить за­безпечити рух швидкісних поїздів на мар­шруті Київ — Полтава — Донецьк довжи­ною 1,5 тис. км. У напрямку морських пор­тів побудуємо 60 км других шляхів, про­довжимо електрифікацію, зокрема, з ра­йону Кривого Рогу до портів Одеського регіону.

Для підвищення якості роботи з відправ­никами вантажу буде створений єдиний розрахунковий центр. Повноцінно запра­цює логістичний центр, що займатиметь­ся як транзитними, так і внутрішніми пе­ревезеннями, а також дуже тісно співпра­цюватиме з експедиторами й компаніями всіх країн, які займаються перевезеннями вантажів в Україну.

Матеріали зі статті "Україна- 2012.

 
Про Асоціацію:Діяльність:Члени ЄСТУ:Правова сторінка:Новини:Контакти

Європейська спілка транспортників України© 2011