укр | english
 
 

Укрзалізниця готова долучитися до пошуку оптимальних управлінських рішень щодо використання парку вантажних вагонів

 

Укрзалізниця задекларувала свою позицію щодо Єдиної системи управління та використання парку вантажних вагонів залізничних адміністрацій держав-учасниць Співдружності. У ході переговорів керівництва Укрзалізниці із делегацією Дирекції Ради із залізничного транспорту держав-учасниць Співдружності, які відбулися 21-22 липня у м. Києві, були обговорені стримуючі фактори, які заважають підписати Угоду про Єдину систему управління та використання парку вантажних вагонів. Українська сторона запропонувала керівництву Дирекції Ради та очільникам залізничних адміністрацій держав-учасниць Співдружності доопрацювати проект вищезазначеної Угоди для його розгляду на 55 засіданні Ради.

Як зазначив генеральний директор Укрзалізниці Володимир Козак, необхідно чітко визначитися з ключовими питаннями, а саме: з якою метою створюється спільний парк, на яких базових засадах.

Володимир Козак, зокрема, зауважив, що ситуація, яка склалася з управлінням парком вантажних вагонів у Російській Федерації, потребує детального аналізу та обговорення. «На сьогодні здається недоцільним вирішувати прогалини управління перевізним процесом в Росії шляхом створення нового органу. Ми повинні допомогти і знайти вихід з ситуації, в яку потрапила транспортна залізнична галузь РФ на рівні ефективних управлінських рішень, а не на рівні перекачування власних вагонів для потреб російської економіки».

Угода потребує доопрацювання, зокрема, необхідно включити в Угоду розробку регламенту передачі вагонів в єдиний парк, порядку управління цим парком та взаєморозрахунків за користування цими вагонами, чітко регламентувати процеси вступу та виходу з організації. Як один з варіантів, Укрзалізниця розглядає можливість укладання двосторонніх або багатосторонніх договорів чи окремих угод між залізничними адміністраціями, які дозволяють перевірити на практиці механізм спільного ефективного управління єдиним парком. Це дасть змогу набути досвід спільного управління процесами перевезень.

Нагадаємо, що у переговорах взяли участь генеральний директор Укрзалізниці Володимир Козак, заступник генерального директора Петро Науменко, голова Дирекції Ради із залізничного транспорту держав-учасниць Співдружності Петро Кучеренко та його заступник Ігор Іванов.

За словами генерального директора Укрзалізниці, пошук прийнятних рішень щодо удосконалення структури і форми управління перевізним процесом, а також покращення ефективності використання вантажних вагонів викликаний значним ростом кількості приватних вагонів та обсягів вантажів.

Прес-центр

(044) 465-24-28, 465-21-76, 465-21-72

е-mail: ргеsscenter@uz.gov.ua

http://www.uz.gov.ua/index.php?f=Doc.View&p=news_6233.0.news&lng=uk

 
Про Асоціацію:Діяльність:Члени ЄСТУ:Правова сторінка:Новини:Контакти

Європейська спілка транспортників України© 2011